سلام من سحر هستم ادمین پیکسی پال ارشد ارتباط تصویری و از سال 91 در حوزه گرافیک مشغول به کار هستم و تصمیم گرفتم این سایت رو برای راحتی کاربرها راه اندازی کنم.
فونت کروسان فونتی است مدرن، روان و متعادل، با فرمهای ساده و قوی و با استخوانبندی خط فارسی. فونت کروسان برای استفاده در فضای شهری، فضای دیجیتال، عنوان و متنهای كوتاه، پوستر و لوگوتایپ مناسب است. فرمهای این فونت پلی بین طراحی حروف فارسی و سایر زبانهاست و تلاش کرده همگام با پیشرفتهای تکنولوژی در نمایش و خوانایی حروف قابلیتهای جدیدی را فراهم کند.
در فونت کروسان روح دورانی جاری است که فرهنگ سنتی ایران بطور جدی با غرب درگیر مواجهه و داد و ستد شد و گویشهای جدید نوشتاری در میان این تعاملات شکل گرفت. دورانی که یکی از دورههای طلایی هنر و موسیقی غرب هم بوده است.
اولین نسخه از این فونت برای زبان فارسی در ۵ وزن آماده شده است. هر وزن از این فونت در عین تعلق به یک خانواده، شخصیت جداگانه داشته و از دیگر وزنها قابل تشخیص است. برای تولید کرکترهای لاتین از فونت FivoSans آقای الکس اسلوبژنینوف استفاده شده است.
اولین نقشه متروی در سال 1908 توسط شرکت متروی لندن معرفی شد، آنها نقشه های جغرافیایی بودند که نشان میداد مسافران نسبت به خیابان های بالا کجا هستند. همانطور که با باز شدن خطوط جدید در طول دهه های 1890 و 1900 گسترش یافت، نقشه ها باید شامل اطلاعات بیشتری میشدند.اما این نقشه از نظر جغرافیایی دقیق طراحی شده بود که خواندن آن را پیچیده میکرد. در دهه 1930، متروی لندن به یک سیستم پیچیده با خطوط مختلف و بسیاری از ایستگاههای جدید تبدیل شده بود و درک نقشههای جغرافیایی سنتی مترو برای مسافران دشوار میشد. این نقشههای اولیه، خیابانهای واقعی شهر و فواصل بین ایستگاهها را منعکس میکردند و چیدمان را گیجکننده و طاقتفرسا میکردند. مسافران به نقشه ای نیاز داشتند که خواندن آن در یک نگاه آسان تر باشد، به ویژه برای پیمایش مسیرها در چندین خط. تا اینکه رویکرد بک طراحی نقشه مترو را دوباره تعریف کرد.
فونت درویش ترکیبی از خطوط ریحان و نسخ است که به منظور بهبود خوانایی، ویژگیهای آنها با هم تلفیق شده است. در فونت درویش، خطوط کشیده و بلند ریحان برای افزایش وضوح کوتاهتر شدهاند، در حالی که دیگر حروف در مقایسه با نسخ، عریض تر طراحی شدهاند. تمرکز اصلی طراحی فونت درویش بر خوانایی بهتر و جذابیت بصری بوده است، بدون توجه به محدودیتهای طول و عرض متن. این توجه ویژه به خوانایی و توازن زیباشناختی باعث شد که فونت درویش موفق به کسب جایزه معتبر تایپوگرافی از Type Directors Club (TDC) شود.
فونت دانگ بر پایهی خط محقق طراحی شده. محقق خطی شکوهمند از اقلام سته است با قد و قامتی کشیده و فواصلی منظم. یک دانگ و نیم خط محقق دور و چهار دانگ و نیم آن سطح است. در این خط هر حرف از لحاظ فرمی مستقل است و شکل ثابت و معین خود را دارد. خط محقق یکی از اولین خطوطی است که به دست توانمند ابن مقله باز طراحی شد و بعد توسط ابن بوّاب رواج پیدا کرد.
رویکرد طراحی در فونت دانگ اما از جنس دیزاین است نه خوشنویسی، برای همین دخل و تصرف گوناگونی صورت گرفته است تا فرمها به فضای فکری طراح نزدیک شوند.
فونت دانگ دارای دو استایل کشیده و کوتاه است که استایل کشیده مناسب عنوانها است و استایل کوتاه مناسب متنهای کوتاه و متراکم.
فونت گذار با وجود حفظ سبک رسم الخط نسخ تا حد زیادی به فونتهای سنس (ضخامت یکسان) شباهت دارد. همین باعث شده با وجود روحیه اصیل مدرن و امروزی باشدو
فونت گذار حاصل دوساله تلاش و حل چالش های بسیار بوده ، از جمله ی این چالش ها میتوان به ایجاد وجه تمایز با سایر فونتها و همچنین حفظ زیبایی ، علیرغم کاربردی بودن آن اشاره کرد .
فونت گذار انتخاب مناسبی برای متن کتاب و مطبوعات و همچنین طراحی وبسایت و نرم افزارهایی است که میخواهد حال و هوای اصیل و فرهنگی داشته باشند.
والهالا یک فونت نمایشی با رفتار و اتصالهای عجیب و غریب است. خوانایی اولویت اول او نیست و با فرمها و رفتارهای متفاوت حسابی جلبتوجه میکند.
او شخصیتی شبیه به یک وایکینگ دارد؛ قوی، خشن و بیکله!
شکل حروف دارای شکستگی و تیزیهای متعدد است؛ گویی آنها سربازانی همیشه مسلح و آمادهی نبرد هستند!
ایدهی طراحی فونت والهالا از علاقهی من به دنیای اساطیر اسکاندیناوی شروع شد. والهالا روحیهی باستانی و بدوی دارد و از کتیبههای اسکاندیناوی استخراج شده است.
ویژگیهای حروف روی کتیبهها این ایده را به من داد تا حروف را در عین یکپارچگی متفاوت و گاها بینظم طراحی کنم؛ هیچ حرفی شبیه به دیگری طراحی نشود! انگار که من هم بهدلیل محدودیتهایی نتوانستم حروف را دقیقا مثل هم طراحی کنم.
متفاوت بودن همهی حروف بایکدیگر، رفتارهای تصادفی و از همه مهمتر تبدیل کردن چنین ویژگیهایی به یک فونت اصلی ترین چالش من در طراحی والهالا بود.
در طراحی فونت والهالا فقط از خطوط صاف و بدون انحنا استفاده شده است. هدف از این شکستگیها، تیزیها، فرمهای ابتدایی و عجیب و غریب، القای حس باستانی و رمزآلود دنیای اساطیری اسکاندیناوی است.
پروفسور وانگ مین، یکی از بنیانگذاران ICAA (اتحاد بین المللی هنرهای خلاق)، رئیس کمیته آکادمیک، رئیس دانشکده طراحی در آکادمی مرکزی هنرهای زیبا چین (CAFA)، آکادمی معتبرترین و تأثیرگذارترین هنر است.همچنین او استاد کرسی دانشکده طراحی دانشگاه پلی تکنیک هنگ کنگ بود. وانگ مین در سال 2007 توسط وزارت آموزش و پرورش به عنوان استاد کرسی دانش پژوهان چانگ جیانگ (بنیاد لی کا شینگ) منصوب شد و او عضو شورای اقتصاد خلاق، مجمع جهانی اقتصاد (داووس) و عضو AGI (Alliance Graphique Internationale) و رئیس بخش AGI چین تا سال 1997 بوده است. کارهای مین در سطح بین المللی در ویترینهایی مانند دوسالانه طراحی گرافیک، برنو، نمایشگاه طراحی گرافیک در پکن؛ نمایشگاه Type Directors Club در نیویورک، چاپ سالانه و دوسالانه پوستر بین المللی لاهتی و در مجموعه موزه für Kunst und Gewerbe در هامبورگ و موزه گشتالتانگ زوریخ و غیره به نمایش گذاشته شده است.
فونت دلنیا با هدف ایجاد مکث و تمرکز خواننده بر محتوا طراحی شده است، بطوری که با صرف زمان بیشتر اطلاعات در ذهن مخاطبان ماندگار شود. از این روی با توجه به فضاهای مثبت و منفی و گردش حروف فارسی تصمیم بر آن شد که خطوط بر محیط فرم و گاهاً در داخل فرم هر نویسه گردش کرده و با ایجاد برشهایی منطقی در فرم نویسهها، این فرصت در اختیار مخاطب قرار داده شود که ذهن او فرم حروف را تکمیل نماید. که این امر مُنجر به افزایش زمان، جهت مطالعهی محتوای مورد نظر را در پی دارد و در نتیجه محتوا نیز در ذهن او ماندگارتر میشود.
فونت دلنیا ماحصل پژوهشی آزمایشگاهی با موضوع تأثیر فونت در بخاطر سپاری اطلاعات جهت رساله دکتری گرافیک با راهنمایی استاد فدوی میباشد.
فونت پسته برداشتی شخصی و خلاق با نگاهی مدرن به خط نستعلیق است. فونت پسته تلاش میکند ترکیبی از زیبایی سنت و جذابیت نوآوری به طراحان و تایپوگرافرها ارائه کند. در پسته، هنر کلاسیک و سنتی با دیزاین مدرن تلاقی پیدا میکند. این فونت با استفاده از منحنیها و ضخامتهای متنوع و همچنین ترکیب زاویهها با فرمهای نرم و روان، جلوهای تازه و پویا به حروف میبخشد تا حس جریان را به مخاطب القا کند.
پسته روحیه جوان اما کلاسیک با چاشنی نمکی دارد، در عین حال که بی ادعاست اما جسور و مؤدب است و بدنبال خودنمایی نیست.
فونت پسته برای کسانی طراحی شده است که به دنبال زیبایی در کنار کاربرد هستند و میخواهند در طرحهای خود از تلفیق هنر قدیمی و مدرن بهره ببرند.
ایده طراحی فونتهای کاربردی با هدف استفاده از منابع غنی و ارزشمند خوشنویسی فارسی و نگاهی جدید به آنها در سال ۱۳۹۴ با طراحی فونت ایلیا آغاز شد. فونت پسته دومین پروژه به ثمر نشسته از این مجموعه طراحی فونتهای تجربی امیر مصباحی است.
روند دیزاین و تکامل پروژه فونت پسته همچنان ادامه خواهد داشت!
فونت شور با طراحی نرم و منحصر به فرد خود، تجربهای متفاوت از خواندن متنهای فارسی را ارائه میدهد. این فونت در دو استایل مختلف عرضه میشود: یکی با سرهای گرد و دیگری با سرهای تخت، که هر کدام از این استایلها در ۱۰ وزن موجود هستند.
فونت شور با انحناهای لطیف و طراحی انسانی خود، انتخابی عالی برای کسانی است که به دنبال یک فونت مدرن، کاربردی و زیبا برای پروژههای خود هستند. این فونت نه تنها در متون بلند و محیطهای دیجیتال عملکرد خوبی دارد، بلکه در طرحهای گرافیکی و تبلیغاتی نیز جلوهای ویژه ایجاد میکند.
فونت شور از نوع سنس است و یکی از اهداف اصلی طراحی فونت شور، دستیابی به خاکستری مناسب و کاربردی در محیطهای وب و اپلیکیشنهای فارسی بوده است. علاوه بر این، به طراحی جداگانه و خاص حروف نیز اهمیت زیادی داده شده است تا این فونت علاوه بر کاربردی بودن، زیبایی بصری قابل توجهی را نیز ارائه دهد.